İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Yastık altı yatırımlar eve harcandı!

Son zamanlarda altın fiyatlarının tavan yapması ile altın satışları yüzde 25 arttı. Altınlarını bozduran vatandaşlar, yatırımlarını ev veya araba almak için kullanıyor.

Küçük yatırımcıların ‘güvenli liman’ olarak gördüğü altın fiyatları tavan yapmaya devam ediyor. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre;  bu yıl ağustos ayında uluslararası piyasalarda 1,728 dolar olan altının ons fiyatı bugün 1,825 dolara çıktı. Böylelikle son üç ayda ons bazında yatırımcısına 97 dolar gelir sağladı. Söz konusu yükseliş iç piyasaları da etkiledi ve gram altın 484 liradan 587 liraya, çeyrek altın 797 liradan 952 liraya, Cumhuriyet 3 bin 257 liradan 3 bin 889 liraya çıktı. Bu yükselişten küçük birikimleriyle altın alan yatırımcılar da karlı çıktı. Adet olarak hesaplandığında son üç ayda bir gram altın 91 lira, çeyrek altın 157 lira kazanç sağladı.

Eve yatırım yapıldı

Bu da elinde 10 gram altını olan vatandaşa söz konusu dönemde bin 30 TL kar elde etti. Altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş vatandaşı da harekete geçirdi. Kira fiyatlarının zirveye tırmandığı bu dönemde ellerindeki altını bozduran vatandaşlar ev ve otomobil almaya başladı.

Emtia ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, fiyatların artmasıyla beraber altına yönelimin çok olduğunu belirterek, şu değerlendirmeleri yaptı: “Altın almak isteyenler ‘daha yükselir mi’ diye soruyor. İhtiyacı olan da satışa geçti. Ev ve otomobil alanlar da satış yapıyor. Altına yatırım yapmak isteyenler de bu dönemde alım yapıyor. En fazla gram altın, Cumhuriyet’e talep var.”

‘Yüksekten satıp konut alalım’ diyenler çoğunlukta

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın satışının çok fazla olduğunu söyledi. Daha çok gayrimenkul için bozdurulduğuna söyledi. Memiş, “Kira zamları kiracıları konut satın almaya yönlendirdi. ‘Altın yükselmişken biz en iyisi evimizi alalım’ diyenler altın bozduruyor ve yaklaşık yüzde 25 artış var” dedi. Altının gram fiyatında 600 lira öngörüsünde bulunan Memiş, “Orta ve uzun vadede altın yükselişini devam ettirecek” tahmininde bulundu.


Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir