İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Ev Almak İçin Doğru Zaman Mı?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi paketi ile 1 sene ertelemeli kredi desteği verilmesinin ardından konuta olan talepte patlama yaşandı. Ancak artan talep ile beraber konut fiyatlarında da yükseliş başladı. Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı, Hakan Akdoğan konut fiyatları için kritik bir zam uyarısında bulundu.


Konut fiyatlarında yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor.  Düşen konut kredisi faiz oranları rakamları sonrasında vatandaşın konuta olan talebi artarken yaşanan artış konut fiyatlarına zam olarak yansıdı.  


KONUT FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜRÜYOR!  


Konu hakkında Bloomberg HT canlı yayınına katılan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı, Hakan Akdoğan konut fiyatlarına zam yapan kişileri uyardı.  Konut fiyatlarında zam yapanlara süreci baltalamamaları konusunda uyarıda bulunan Akdoğan "Mayıs ayında insanlar evde kal çağrılarına uymak zorunda kaldığı için Mayıs ayında yine de iyi bir satış rakamı elde edildi. 


Kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi kredi paketi ile ben Cumhuriyet tarihinin konut satış rekoru rakamının kırılmasını bekliyorum. Biliyorsunuz konut kredisi paketinde psikolojik eşik yüzde 1 olarak kabul edilir. Yani yüzde 1 altındaki faiz her zaman konut alımı için uygundur.  Şu anda ise devlet bankaları sıfır konutlar için yüzde 0.64 ve ikinci el ev konut kredisi paketinde yüzde 0.74 faiz oranı ile 1 sene ertelemeli konut kredisi veriyorlar. Yani konut kredisi çekmek isteyenlere tarihi bir fırsat sunuluyor. Burada hükümet vatandaşa iyi bir fırsat sunuyor" dedi.  


EV SAHİBİ OLMAK İÇİN DOĞRU ZAMAN MI?


Akdoğan yapmış olduğu açıklamasında "Ancak fahiş fiyat artışları ile bu sürecin baltalanmaması gerektiğini düşünüyorum. Konut fiyatlarına gelen ciddi zamlar var. Konut almak için en doğru zamandayız diyebilirim.  Şu anda gerçekten tarihi bir fırsat döneminde bulunuyoruz. Bir daha bu oranlar ve konut fiyatları bulunamayabilir. Pandemi sonrası toparlanma ve normalleşme süreci için devlet tarafından başlatılan bir kampanyadan söz ediyoruz" diyerek ev almayı düşünen kişilere ellerini çabuk tutmalarını önerdi. 

Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir