İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Penthouse Daire Nedir, Ne Anlama Gelir?

Genellikle lüks apartmanlarda ya da rezidanslarda bulunan daire tipine penthouse daire denir. Türkçe karşılığı ile çatı katı ya da teras katı anlamlarına gelir. Bu tarz daireler genellikle yapıların en üst katında bulunur. Penthouse dairelerin en temel özelliği lüks olmasıdır. Ayrıca yüksek tavanlı, parmak okuma ya da kartlı giriş sistemi, otoparktan daireye kadar çıkan özel asansörler, panoramik manzaralar ve geniş teras imkanı sunar. Penthouse daireler ilk olarak 1920'li yıllarda New York'ta ortaya çıkmıştır. 

Yeni konut projelerinde penthouse daireler ara katlarda da yer almaya başladı. Genellikler otellerde ve lüks apartman dairelerinde karşılaşılan bu dairelerin üst katlarda yer alması daha yaygın. Bu dairelerin özellikleri arasında yüksek tavan ve geniş salonlar yer alıyor. Bu tarz daireler nicelik bakımından az nitelik bakımından ise çok kullanışlı. Aşırı lüks olması nedeniyle halk arasında Kral Dairesi olarak da adlandırılıyor.

Penthouse Daire Nedir, Ne Anlama Gelir?

PENTHOUSE DAİRE FİYATLARI NE KADAR?

Penthouse dairelerde fiyatlar metrekare, lokasyon ve sağladığı lüks imkanlara göre farklılık gösteriyor. Sunduğunu olanaklar arasından kartlı giriş, parmak izi ile giriş, panoramik manzara gibi lüks özellikler bulunduğu için bu tarz dairelerin fiyatları, diğer konutların fiyatlarına göre daha yüksek. Bu tarz dairelerin hem kendisi hem de projeleri lüks olduğu için fiyatları genellikle çok yüksek oluyor ve projenin en pahalı daireleri olarak penthouse daireler satılıyor.

Paylaş:

Aradığınız Ev İçin Sizi Arayalım

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir